A tökéletes kellék

Első éves egyetemistaként már alig vártam a konferenciát, amiről év közben olyan sokat meséltek a felsőbb évesek és a tanáraink is. Egy többnapos pszichológiai rendezvénysorozatot több szempontból is hasznosnak találtam: ismeretségeket köthettem, új dolgokat tanulhattam és olyan új dolgokról hallhattam, amiket nem feltétlenül értettem még teljesen meg, de már volt elképzelésem a létezésükről. De mindezen túl, valami mást is elcsíptem a három nap alatt.

Emberként belénk van kódolva, hogy meg akarunk felelni a társainknak és ez által próbálunk meg beilleszkedni a társadalomba, és ezen is belül egy olyan csoportba, ami rokonszenves nekünk. Ebből kifolyólag én is (teljesen spontán és tudattalanul) árgus szemekkel figyeltem a pszichológia kortárs nagyjait, valamint egyetemi társaimat és tanáraimat ezen a rendezvényen. Rájöttem, hogy ez egy olyan közeg, ahol megtehetem, hogy más stílusnak megfelelően öltözködőm, mint a többiek, de valahogy mégis fontos elvárás a komoly megjelenés, rendezettség és egyszerűség.

Úgy döntöttem hát, hogy az egyetemi évek elvégzése alatt megpróbálok egy stílust is kialakítani magamnak. Ehhez, első lépésként azokat a ruhadarabjaimat és kiegészítőimet kellett lecserélnem, amelyeket a leggyakrabban viselek. Először is a táskával kezdtem. Az egyik előadónak volt egy csodaszép bőr aktatáskája, ami nagyon felkeltette a kíváncsiságomat. Aktatáskára természetesen nem volt szükségem, csak egy egyszerű bőr táskát szerettem volna, ami azért elférnek a jegyzeteim is, és ad egy alap komolyságot a megjelenésemnek.

férfi oldaltáskaAz egyik barátnőmtől kértem tanácsot, hogy honnan tudnék férfi oldaltáskát szerezni magamnak. Higgyétek el, nem hiába fordultam hozzá. Azonnal több tippet is adott, amiből nekem csak egy nyerte el a tetszésemet. A többiek vagy silány árut próbáltak eladni, vagy nem tetszettek a modellek, vagy műbőr termékeik voltak (még egy valós üzletet is meglátogattunk ketten, de nem jártunk szerencsével). Már majdnem el is szomorodtam, hogy ennyire nehéz egy jó táskát beszerezni, amikor utolsó tanácsként ránéztem a Bagboxra. Azért maradt utolsóként a Bagbox, mert a barátnőm csak ékszerdobozt vásárolt valaha is onnan, és nem volt teljesen biztos benne, hogy van ott olyasmi, ami engem érdekel. Pedig volt: komoly bőr oldaltáskák, hátizsákok, utazótáskák, pénztárcák stb. Annyira megtetszett ez a webáruház, hogy el is tudom képzelni magamat, hogy tudatosan csak innen fogom ezentúl beszerezni a kiegészítőimet. Kár, hogy bőr cipőket nem árulnak.

Na de térjünk vissza a táskámra. Ekkora választékot még férfi táskából soha nem láttam, de szerencsére könnyen sikerült választanom. Nem azért mert kevés lett volna a jó termék, hiszen mindegyik jól néz ki és igazi bőrből van. Egyszerűen, csak azért mert első látásra bele szerettem az egyikbe.

Egy koptatott marhabőr táskába szerettem bele, melyben fekvő állásban férnek bele az A4-es jegyzetek. Tökéletes darab az egyetemi évekhez. Egy nagy belső rekesze van, valamint egy kisebb, cipzáras rekesz. Elől pedig van rajta egy csattal zárható közepes méretű zseb, amiben van még két pici rekesz mobilt és hasonló apróságot tartani benne. A vállpántja sportos és vastag, jó strapabíró.

Azért tudok ilyen bőven mesélni róla, mert már több mint egy fél éve meg van, és az ő segítségével vágtam bele a másodévbe az egyetemen. Na persze nem tanulja meg helyettem a leckéket, de azért nagyon szerencsés vagyok, mert mindig minden tökéletes elfér benne; a vastag pántnak köszönhetően pedig, akármennyire is megpakolom, soha nem sérti el a vállamat. Egyébként a csoporttársaimnak is tetszik, jó néhányan megdicsérték már. Azt hiszem, lassan kezd hozzá nőni az imidzsemhez.