Bloetooth-os fülhallgatót mindenkinek karácsonyra!

Az emberek, legalábbis az én ismeretségi körömben nem nagyon tartják a kapcsolatot az osztálytársaikkal, miután leérettségiztek a középiskola végén. Így volt ez nálam is, egy-két kivétellel, ezért is lepett meg nagyon, mikor az utcán a napokban véletlenül összetalálkoztam Barbival. Évek óta nem beszéltünk, pedig egészen jóban voltunk, mikor egy osztályba jártunk. Pár perc beszélgetés után arra jutottunk, hogy beülünk egy kávéra valahova, mert sok mesélni valónk van.

Épp arról beszélt, hogy Szegedre jár egyetemre, és hogy bekerült a hallgatói önkéntesek közé, akik a Szegedi Pszichológiai Napok rendezvénysorozat megszervezésében segítettek, mikor megszólalt a telefonja. Kimentette magát, ezt fel kell vennie, majd legnagyobb meglepetésemre otthagyta az asztalon a telefonját. Bedugta a fülébe a nyakában lógó bluetooth-os fülhallgatót, elsétált, és már beszélt is.

Mikor visszajött, rákérdeztem, hisz nem sokat tudtam a bluetooth-os eszközökről. Például azt sem, hogy ilyen messzire elér a kapcsolat az eszközök között. „Hát persze, még talán messzebb is!” – mondta ő lelkesen, és tovább mesélt a különböző eszközökről. Egyszer csak megállítottam, és nevetve megkérdeztem, honnan is tud ő ennyit a bluetooth-os eszközökről. Erre azt válaszolta, akkor hallott ő is többet róluk, mikor a Pszichológiai Napok után az egyetemista segítőkkel kitalálták, tartanak egy közös estét, hogy kiengedjenek kicsit a nagy hajtás után. Az este kezdetén azonban kiderült, hogy a hangkábel, amit a hangfalakhoz hoztak, teljesen rossz.

Barbinak azonban eszébe jutott, hogy az egyik fiúnak, aki még nem érkezett meg, van egy nagyobb bluetooth-os hangfala, és gyorsan fel is hívta őt, hogy hozza magával. Szerencsére a srác még nem indult el otthonról, így el is tudta hozni, szóval nem volt probléma a zenével.

„Na de egy buli alatt csak nem beszélgettetek a kütyükről, nem?” – kérdeztem én, mire Barbi felnevetett és azt mondta, persze, hogy nem. Viszont másnap ismét felhívta a srácot, mert eszébe jutott, hogy szüksége lenne egy jó bluetooth-os fülhallgatóra. A fiú hosszasan mesélt neki arról, milyen fajták léteznek, aztán elküldött neki egy linket egy honlapról, ahol nagyon jó darabokat lehet találni.

Itt aztán én is megkérdeztem Barbit, hol vette a sajátját, úgyhogy még ott a kávézóban megmutatta a honlapot a bluetooth-os eszközökkel, és azóta én is boldog gazdája vagyok egy fülhallgatónak. De nem csak én, hanem a családom többi tagja is, hiszen a következő karácsonyra biztosan ezt kapja tőlem mindenki, annyira praktikus kis eszköz, hogy már most jó előre berendelem őket. A weboldal egyébként nagyon bevált, szuper jó minőségben és jó áron tudtam megrendelni. Nem véletlenül hívják ajándékvarázslónak, tényleg varázslatos a segítsége.

Jó volt Barbival találkozni. Nem csak az ajándékötlet miatt, de azért is, mert együtt felidéztük a régi szép emlékeket. Abban maradtunk, hogy fogunk még találkozni, én pedig remélem, hogy ez valóban így is lesz.