Elcserélt nyeregtáska

Nyáron igen csak vicces helyzetbe kerültem a sátorozásunk alkalmával. Ha elmesélem, el sem hiszitek.

A nyári kikapcsolódás

Már három éve, hogy a srácokkal eljárunk nyaranta egy egy motoros fesztiválra, és sátrazásra. Bevallom, első alkalommal annyira nem tetszett az ötlet, és különösebben nem is vágytam rá, de addig rágták a srácok a fülemet, míg végül belementem. Ma már nem bánom, hiszen jó buli volt, és emlékezetes. Nem is volt kérdés, hogy az elkövetkezendő időszakban ha lehet, akkor mindig el fogunk menni. Sajnos sokat nem tudunk elszabadulni a melóhelyről, így csak egy ilyen alkalom van, amikor pár napot ki tudok venni.

A fesztiválok

Ezeket a találkozókat kifejezetten motorosoknak rendezik, és a motoros filingről szól. Ha te is motoros vagy, akkor nem kell bemutatnom, hogy milyenek is ezek a találkozók.

man-438140_640A fesztiválok igen nagy sikere, hogy kötetlen, és egy nagy helyen van, ezért mindenki elfér. Ami még mellette szól, amit addig én sem értettem meg, az az összetartozás. Soha nem felejtem el, az első reggelt, amikor a sátorból kijöttem. Mivel korán kelő típus vagyok, nem igazén tudok aludni, és megszoktam azt is, hogy korán kelek, így minden reggel láthattam a napfelkeltét. El sem tudom mondani, hogy milyen szép volt. Addig, soha nem érdekelt, hogy milyen lehet, és hogy mit jelent a mező felett lévő reggeli harmat, még nyáron is. Akkor
mindenre volt lehetőségem, hogy megtapasztaljam.

Szóval kidugtam az orromat a sátorból, igyekeztem halkan lenni, és nem felrúgni senkinek a sátrát, vagy éppen a földön, vagy a matracon alvókba nem belerúgni. Szóval, kerestem egy tisztának tűnő poharat, és töltöttem magamnak egy kis vizet, ami most életmentőnek tűnt. Épp le akartam volna ülni a padokhoz, mikor valaki rám köszönt a szomszédból, hogy jó reggelt. Néztem is, hogy ki az aki rajtam kívül még ébren van, aztán oda fordulva láttam, hogy egy igen csak szemre való hölgy köszönt suttogva, és intett oda.

Mindenki hihetetlenül kedves volt, és olyan érzésem támadt, mintha már nem is tudom, hogy mióta ismernénk egymást?. Mindenki mindenkivel kedves volt, és már reggel nyolc órakor pálinkával kínáltak. Ez így ment napokon keresztül. Már kezdtem úgy érezni, hogy jó ideje ismerjük egymást, pedig csak 2-3 napja…

Az idő gyorsan telik

Most, hogy már harmadik éve járunk, nincs annyi idő, ami ne telne el elég gyorsan. Utoljára 5 napot töltöttünk a pihenéssel, de gyorsan elmúlt.

Most is sok ismerős volt, és néha a cuccaink csak egymás hegyén hátán voltak. Legutóbb a nyeregtáska volt, amit elcseréltem. Még jó, hogy indulás előtt belenéztem, és időben észrevettem…Igen csak rosszul esett volna, ha otthon veszem észre, vagy mondjuk pár kilométerrel arrébb.

Mindig van valami, ami emlékezetessé teszi a nyári emlékeket. Hol ezért, hol pedig azért, de pont ettől lesz maradandó élmény.