A fogpótlásnak köszönhetően visszanyertem az önbizalmamat

Ha pszichológia, mindenkinek a fejtágítás jut eszébe, meg az, amikor leülünk egy szobába, valaki kérdezget, mi meg unottan válaszolgatunk, de a végére kiderül, hogy valami érthetetlen nevű betegségünk van, és legjobb, ha beszedünk egy csomó gyógyszert. Én legalább is így képzelem el. Világ életemben zárkózott ember voltam, ennek nem volt különösebb oka, ilyen a stílusom. Aztán erre rájött még az is, hogy egyszer gyerekkoromban letörtem a fogam, és utána már mosolyogni sem volt kedvem, mert szégyelltem a látványt a számban.

A szüleim folyton nyüstöltek, hogy menjek pszichológushoz, de én nem akartam, mert úgy éreztem, nincs értelme. Tudom én mi a bajom, nem kell, hogy valaki pénzért boncolgassa a lelkemet, aztán megmondja ugyan azt, amit eddig is tudtam.

Most nem olyan régen jutottam el arra a szintre, hogy sikerült megcsináltatnom a fogam. Nem is gondolná az ember, mennyi féle és fajta fogpótlás létezik, a fogorvosok ezerféleségéről már nem is beszélve. Nem volt egyszerű, mire megtaláltam mindenből a tökéleteset, de nagyon megérte a rászánt idő, mert óriási, amit a doki alkotott. Számomra ennek van pszichológiailag hatása. Azóta teljesen megváltozott az életem, a hozzáállásom, a kisugárzásom, mindenem. És ennek köszönhetem. Nem kellett erről beszélni, meg kellett oldani a helyzetet és kész.

Már barátnőm is van. Nyitott vagyok és kedves a családommal, a barátaimmal, és emiatt ők is rögtön észrevették a változást rajtam. És mindez a fogpótlásnak köszönhetően.