Két gyerek egyszerre

Ahogy már meséltem nektek, egyetemista koromban sokat használtam az apróhirdető oldalakat, de amióta családos vagyok, ez már egy kicsit másképpen működik. Persze, most is sok hasznos dolgot talál az ember használt cuccok között, de felnőttként az embernek már más tervei, elképzelései és elvárásai vannak. És ha mindez párosul még azzal, hogy az embernek ikrei vannak, akik kifejezetten imádnak egyformán öltözni és egyforma tárgyakat birtokolni, a használt dolgok megvásárlása teljesen lehetetlenné válik. A gyerekeim pedig kifejezetten ilyenek. Ők ketten valahogy mindig meg tudják különböztetni a saját dolgaikat a másikétól, de valamiért abban lelik a legnagyobb örömüket, hogy minket, a szűkebb és tágabb családot is, valamint a barátaikat is folyamatosan zavarba hozzák azzal, hogy teljesen egyformán jelennek meg. Még csak nyolc évesek, de már nagyon sunyik. Szóval ha számukra akarok vásárolni valamit, akkor szóba sem jöhet egy apróhirdető oldal. Ide új cuccok kellenek.

Szerencsére tavaly februárban erre is találtam egy tökéletes megoldást, amikor Jégvarász jelmezt kerestem a számukra (természetesen ugyanolyat szerettek volna mindketten). Még csak azt sem engedték meg, hogy az egyiküknek Anna a másikuknak pedig Elsa jelmezt vásároljak. No de nem gond, mert elég nagy haszna volt ennek a kívánságuknak: rátaláltam a jatekwebshop.eu oldalra, ahonnan mindent be lehet szerezni, amire egy mai gyereknek szüksége lehet. A legfrissebb és legmenőbb mesehősök plüssfiguráitól és játékbabáitól indulva társas játékokon keresztül, iskolai felszereléseken át kültéri játékokig minden van itt! Természetesen nem mutattam meg a lányoknak a weboldalt, nehogy követelőzni kezdjenek, de ezentúl teljesen biztos hogy mindent innen fogok megrendelni számukra! Hányszor jártam már úgy, hogy amire sikerül a kívánságuknak megfelelő játékot megtalálni valamelyik boltban, arra már szinte teljesen fogytán volt a készletük és nem találtam két olyat, ami egyforma méretű vagy színű lett volna. Ez a weboldal megoldja ezt a problémát, mert 1. ha tudják, hogy mit akarnak is azonnal rá tudok keresni és nagy valószínűséggel meg is találom; 2. ha valami épp nincs raktáron, az nem azt jelenti, hogy soha többé nem lesz elérhető. Arról pedig még mindenképp szót kell ejtenem, hogy mivel ez egy webshop, ezért természeténél fogva hozzá tartozik az is, hogy házhoz szállítják a rendelésedet (ha ezt kéred). Ez pedig csodálatos, hiszen alig kell fáradoznod ezzel kapcsolatosan, töltheted a vásárlásra szánt időt a gyerekeiddel is. A mai világban egyébként én szinte mindent rendelni szoktam, leszámítva a cipőket, ruhákat és az élelmiszert. De lassan az első kettőt is elkezdhetem internetről rendelni, hiszen az elállási jognak köszönhetően ha nem jó a méret, vagy valamiért mégsem tetszik a megrendelt termék, akkor visszaküldhetem. Ez természetesen ugyanígy van a jatekwebshop.eu oldalán is, ahol az oldal alján több fontos menüpontot is megtalálhatsz, amelyek segítenek ilyen jellegű gondok esetén: Általános szerződési feltételek, adatvédelmi nyilatkozat, fogyasztói tájékoztató, elállási nyilatkozat minta, szállítási információk, személyes adatok kezelése na meg persze a garancia. Ezek között mind jó picit szemezgetni, mielőtt az embert rendel tőlük valamit. No de nem azért, mert valamilyen kisbetűs dologgal megpróbálnának becsapni, vagy valami, hanem csak egyszerűen azért, mert az én véleményem szerint érdemes ismerni azt, aminek oda adja az ember a nevét és az adatait.

Egyébként nemrég vásároltam a lányoknak új hátizsákokat az oldalról, melyeket még nem kaptak meg. Majd akkor fogjuk felavatni, amikor elkísérnek Szegedre, hogy annyi év kihagyás után újra részt vegyek a Pszichológia Napokon. Igazi csoda lesz, én már nagyon várom, hogy meghallgathassam az előadásokat, ők meg azt, hogy kipróbálhassák az új hátizsákjaikat.