A kiruccanás, ahol tönkre ment az autó, de az autószerelő és az autósbolt mindent megoldott

Pár évvel ezelőtt Szegedre mentem az egyetemi barátaimmal, ugyanis a Szegedi Pszichológiai Napok rendezvénysorozatán vettünk részt. Mi is pszichológiát tanulunk, így örültünk neki, hogy részt tudunk venni ezen a rendezvénysorozaton. Sokat tanultunk azokból, amiket ott láttunk és hallottunk, a további tanulmányainkhoz ezek az információk sokban hozzájárultak azóta.

Másrészt annak is örültem, hogy ezt az egészet Szegeden rendezték meg, mivel nagyon rég voltam már Szegeden és jó volt ismét kicsit körbejárni a városban, nagyon élveztük. Találkoztunk rengeteg új emberrel, új barátságokat kötöttünk, szóval minden szempontból megérte elmenni. A szállást nagyon hamar el tudtunk intézni, mivel az egyik csoporttársamnak van egy ismerőse Szegeden, aki segített nekünk szállást szerezni arra a pár napra. Így ezzel sem kellett sokat foglalkozni, hamar megvolt a helyünk.

Érdekes előadásokat lehetett hallani az alatt a pár nap alatt, és ilyenkor örülök, hogy a technika ennyit fejlődött, mert nem kellett jegyzetelnem. Csak fogtam a diktafonomat és felvettem az egész előadást, hogy aztán majd vissza tudjam hallgatni és azáltal egy jegyzetet készíteni. Az egyik előadónál ez a megoldás nagyon jól jött, mert olyan gyorsan beszélt, hogy még én sem tudtam volna ilyen gyorsan jegyzetelni, pedig én aztán tényleg nagyon gyorsan tudok írni.

A szabadidőnkben bejártuk a várost, sokat sétáltunk, és kipróbáltunk néhány elég jónak tűnő éttermet, leginkább oda ültünk be ebédelni vagy vacsorázni, amit mások ajánlottak nekünk. Nem okoztak csalódást, mindegyik étterem egytől egyik nagyon jó volt és pompás volt az étel is. Egészen jól alakult az egész kis kiruccanásunk, még csodálkoztunk is rajta, pedig velünk aztán mindig történik valami.

Hát meg is történt a baj, elromlott az autónk, amit használtunk, így hazamenni sem tudtunk volna, ha valaki nem ajánlja fel a segítségét. Valamiért nem akart beindulni az autó, és mivel egyikünk sem autószerelő, ezért nem tudtunk magunktól rájönni, hogy mi lehet a gond. Szerencsére volt ismerősünk Szegeden, aki azonnal szólt az autószerelőjének, hogy gond van, és minél hamarabb kellene a segítsége. Nagyon segítőkész volt, azonnal a segítségünkre sietett. Megnézte az autót, és alapos átvizsgálás után megtalálta a hiba forrását. Megbeszéltük, hogy akkor még aznap neki áll és megcsinálja.

És tényleg hamar rendbe jött minden, ugyanis az autó készen lett, működött, így csak kisebb késéssel kellett számolnunk, az viszont nem okozott gondot egyikünknek sem. Miután kész lett az autó és minden megoldódott és szerencsésen haza is érkeztünk, mindenki igyekezett kipihenni a kiruccanás fáradalmait. Én pedig amint lehetőségem adódott rá, elmentem egy autósboltba, ahol beszereztem néhány igen fontos dolgot, amit az autószerelő ajánlott. Ezek jók, ha mindig vannak otthon és nem kell értük az utolsó pillanatban rohangálni. Az autósbolt egyébként viszonylag közel van hozzám, így nem okozott gondot, hogy munka után az egyik nap arra vegyem az irányt. Bevásároltam ott, hiszen itt mindent egy helyen meg lehet kapni, nem kell minden egyes termékért ide-oda szaladgálnom a városban. Ráadásul az árak is nagyon rendben vannak, így szívesen ajánlom másnak is az autósboltot.

Még korábban apukám ajánlotta ezt a helyet, azt mondta, amikor megvettem az autómat, hogy ha bármikor szükségem lenne valamire az autómhoz, akkor ez az autósbolt remek megoldás, és nekem aztán meg végképp jó, mivel viszonylag közel van hozzám. Amikor ott jártam, pozitívan csalódtam, mert még az ott dolgozók is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, mindenben segítettek nekem. Általában, ha vásárolni megyek, listát írok, hogy semmi ne maradjon ki. Ennél az esetnél azonban elfelejtettem, így fejből próbáltam megoldani a dolgot, viszont volt egy termék, aminek a neve sehogy sem akart eszembe jutni, hiába törtem rajta a fejem, a boltban pedig jót nevettünk ezen, hiszen legalább tíz perc ment el azzal, hogy próbáltam körbeírni, hogy mire gondolok. Végül mindent beszereztem, úgyhogy ebből gond nem volt. Mindent megvettem, amit a szegedi autószerelő ajánlott nekem, nem szeretném, ha megint gond lenne valahol, ahova elutazom. Nem szeretek vonatozni, sem buszozni, mert bármikor késhet, késések nekem meg nem férnek bele az utazásaimba, hiszen szinte mindig időre kell ott lennem valahol, és nem engedhetem meg magamnak, hogy például egy két órás várakozás miatt – mert a vonat vagy a busz késett – elkéssek valahonnan. Így marad az autó, és úgy gondolom, hogy ha többen megyünk valahova, sokkal jobban kijövünk anyagilag is, sőt, itt csak egymáshoz kell alkalmazkodnunk, így sokkal könnyebb dolgunk van.

Tehát, ha utazás, akkor mindenképp autóval. Most már autószerelő is átnézte, minden rendben vele, és még a hozzátartozó dolgokat is mind megvettem, hogy abból se legyen gond a későbbiekben. Most már nem csak édességekkel és hasonló finomságokkal van tele a sufni, de még a motorolaj, az adalékok és a tisztításhoz való különböző termékek is mind ott vannak.