Nyelvtanulás, és a megfelelő angol nyelvtanfolyamok

Hamarosan diplomázni fogok, de előtte még azért sok minden hátra van. Miután a vizsgaidőszakban éppen elég lesz azt megtanulni amit kell, így úgy döntöttem, hogy a diplomához szükséges nyelvvizsgát még ez az időszak előtt le szeretném tenni, hogy mér ezen akkor ne kelljen aggódni.

A nyelvvizsga

Ma már mindenki tudja, hogy csak akkor kapja meg a diplomáját, ha a szükséges nyelvvizsgája megvan. Az, hogy ezt ki mikor teszi le, mindenki maga dönti el. A most érettségizők egyre többen döntenek úgy, ha már úgy is kell nyelvet tanulni, és abból érettségizni is, akkor ők inkább nyelvvizsgáznak, és a továbbtanuláskor már nem lesz erre gondjuk. M már tudom, hogy én is jobban jártam volna, ha ez mellett döntök, de akkor nem akartam, inkább csak érettségiztem nyelvből. Pedig mennyivel jobban jártam volna, mint most.

A főiskola

Nem akartam a záróvizsgák, és a ZH között még nyelvet is tanulni. Ezért döntöttem úgy, hogy választok egyet az angol nyelvtanfolyamok közül, és még ez az időszak előtt levizsgázom. Tudtam, hogy nem lesz könnyű, de azt nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz.

Már túl vagyok egy nyelvvizsgán, ami sajnos nem sikerült. Iszonyú sokat készültem rá, de úgy látszik, hogy nem eleget, és nem sikerült. Nem csak az elvesztegetett idő bosszant, hanem az is, hogy most mindent kezdhetek élőről, újra készülni, tanulni, és persze fizetni is.

Újbóli nekifutás

Nem volt egyszerű, és kedvem sem volt újra nekifeküdni. Tesztek írása, fordítás…be kell hogy valljam, elfáradtam. Persze ez az időszak sem segít nagyon rajtam, sem a hangulatomon, patient-841165_640hogy minden szürke kint, hideg van, és az embernek kedve sincsen semmihez.

Mindez ha még nem elég, úgy megfáztam, hogy nem túl szép kifejezés, de szokták mondani, hogy taknya nyála egybe folyik. Na ez rám is igaz, mert az orromon nem kapok levegőt, és már egy hete lassan, hogy folyamatosan tolja a fejemet, és nem hat a gyógyszer sem. Hogy lehet így készülni, tanulni, mikor olyan fáradtnak érzem magamat, hogy folyton csak feküdnék, aludnék nem hogy még figyeljek is, és fordítsak. nem fog az agyam egyszerűen. Voltál már ilyen helyzetben? Mikor reggel felkelsz, de másra nem is vágysz egy óra múlva mint hogy vissza feküdj, és aludj?

Remélem, hogy hamarosan kilábalok ebből az időszakból. Azért azt gondolom, egy kis napsütés is igen sokat segítene az állapotomon, hiszen a napnak gyógyító ereje van. Ez a ködös nyirkos idő nem nagyon boldogít, de gondolom nem csak engem.