Rendezvények országszerte, a Tihanyi Levendula fesztivál, szappan, kirakodóvásár

Mindig szerettem menni valamerre, kirándulni, nem nekem való az otthon való ücsörgés, lapítás a szobában a négy fal között.

Ezért is köthettem ki a rendezvényszervezés világában, ugyanis ezt tanultam az egyetemen, meg ezzel is foglalkozok.

Magyarországon számos olyan rendezvény van, amit nem csak országon belül, hanem nemzetközileg is sokan ismernek, látogatnak és természetesen részt vesznek rajta.

Csak néhány példát felsorolva, mindenképpen a nemzetközileg is ismert és látogatott rendezvények közé sorolhatjuk többek között a Sziget fesztivált Budapesten, a fővárosunkban, ahol több külföldi fesztiválozót tudhatunk a vendégek között, mint aki itthonról érkezik.

Én ezt azonban nem is csodálom a mostani árak mellett, de azt kell, hogy mondjam, nagyon is megéri ez a sok koncert élmény meg a hangulat a belépőt kifizetni.

Ez az egy hét olyan, mint egy nyaralás, csak nem egy tengerparti, hanem egy egészen más jellegű, ráadásul itt is van lehetőség a fürdőzésre a Dunában, napközben pedig várost is nézni, úgyhogy ne féljünk bevállalni ezt a pár napot.

Továbbá nem hagyhatjuk figyelmen kívül Zamárdiban, a Balaton parton a Balaton Sound- ot és Sopronban a Volt fesztivált, mely Európa legjobb középméretű fesztiválja díjat is elnyerte már és az utóbbi évben egy díjátadóval is egybekötötték a kezdő napot.

A magyarok körében igen sok népszerű rendezvény van, például a Szegedi Pszichológiai Napok rendezvénysorozat, a debreceni Virágkarnevál, a Mohácsi Busójárás, Kapolcson a Művészetek völgye, Alföldön pedig ott van Mezőtúr, ahol az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő East Fest- et kell megemlítenem vagy Tihanyban az évente megrendezett Levendula fesztivál is.

De ezeket még naphosszat sorolhatnám, hiszen így is nagyon sok van és egyre csak nő ez a szám az új ötleteknek köszönhetően.

Az utóbbira felbuzdulva pattant ki az én fejemből az adott ötlet, hogy a Levendula fesztivál keretében egy kisebb szappan kiállítást is rendezhetnénk Tihanyban.

Ahogy a levendulának, úgy a különböző szappanoknak is nagyon sok féle –fajtája van és nagyon különlegesek tudnak lenni.

A legtöbb kézműves szappan olyan natúr szappan, amely csak és kizárólag természetes eredetű anyagokból tevődik össze, így semmiféleképpen sem válthat ki allergiás reakciót és ezek gyógyhatásúak is lehetnek, de elsősorban és, ami a leglényegesebb, hogy bőrbarát termékekről beszélünk.

Mivel már eléggé benne vagyok a szakmában, így belefolytam a szervezési ügyletekbe is ezzel kapcsolatban, úgyhogy kezdetét is vette ennek a dolognak a megtervezése.

Megkerestem a termelőket és elmeséltem nekik az ötletet, hiszen ez egy nem mindennapi dolog és ezzel kicsit élénkíthetnénk is a látogatottságot.

Az ide látogató emberek vihetik majd haza az újdonsült szuvenírjeiket, amik tartalmaznak valamilyen különleges szappant, továbbá levendulából, vagy pedig levendulával készült termékeket és a kötelező hűtő mágnest is, amelyen látszik a Tihanyi apátság meg a gyönyörű magyar tengerünk, a Balaton.

Szerintem ezek mind passzolnának a környezethez és a rendezvény hangulatához egyaránt.

Az ide utazó és itt tartózkodó turisták maguk is szemügyre vehetik, sőt még kis is próbálhatják a szappan készítés folyamatát, előtte és utána pedig bejárhatják a levendula ültetvényekkel teli félszigetet.

Egyébként a helyszín azért is különleges, mert a Tihanyi –félsziget az UNESCO világörökségi várományos listáján is szerepel és, ha majd megkapja remélhetőleg ezt a kitüntetést, akkor még több vonzóerőt tudhat majd magáénak a Balaton ékkövének nevezett Tihany és az itt lévő, évenként megrendezett rendezvények is.

A helyszín tehát nagyon különleges és ideális is lenne kombinálni a kínálatot, valami hagyományos dologgal, ami az emberek tetszését elnyerheti.

Én magam is, mint említettem nagy híve vagyok ezeknek a rendezvényeknek, ahol tudok meg is fordulok, mert úgy hiszem, hogy az élményt kapni a legnagyobb ajándék.

Természetesen, ha elmegyek külföldre, vagy csak had említsem meg a levendulát meg a szappant, akkor valami terméket, tárgyilagos dolgot is szívesen hazaviszek magammal, megveszek, hogy eltegyem emlékbe és amikor csak ránézek, akkor eszembe jusson, honnan is van és milyen jó is volt ott és akkor.

Magyarország turizmusát élénkíteni kell és ezt úgy tudjuk leginkább elérni, ha valami újjal színesítjük az eddig is már bevált, meglévő dolgokat, rendezvényeket, hagyományokat.

Ha valakinek van valami jó ötlete, ami életképes és meg is lehet valósítani, akkor itt az ideje és élni vele, belekezdeni és tényleg megvalósítani.

Remélhetőleg és terveink szerint minden bizonnyal már a jövő évtől meg lesz valósítva ez a kombinált, a szappannal és annak készítésével, árulásával létrejövő Levendula fesztivál Tihanyban, ahol természetesen az eredeti rendezvényhez hűen levendulás szappan is kapható lesz majd.

Én személy szerint már nagyon várom és remélem, hogy nagy sikereket érhetünk majd el ezzel az extrával összehozva a rendezvényt.

Az interneten is számos helyen lehet olvasni, hogy mikor és hol éppen mi történi az ország területén, én is írtam már erről a saját tapasztalataim alapján.

Úgyhogy nem szabad unatkozni, főleg most, hogy jön a jó idő, Budapesten vár a tavaszi fesztivál és egyéb más városainkban is egyre inkább csak éledezik az élet, ahogy a természet is, szóval ne üljetek bent a szobában, mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy merészkedjen ki a szabadba, látogasson el rendezvényekre és szerezzen minél több élményt.