Végre pódiumon, szerencsére az ipad kijelző javítás megmentette az előadást

Több éves tanulás eredményét végre emberek elé tárhatom, mert meghívást kaptam a Szegedi Pszichológiai Napok rendezvénysorozatára. Egy elég érdekes témáról szeretnék majd ott beszélni, mégpedig a közösségi portálok hatása az önértékelésünkre. Felépítettem a prezentációmat elég szépen, amiben az ipadem lesz a segítségemre. Ennél jobb munkaeszközzel aligha találkoztam. Ám egy kis problémába ütköztem, amikor véletlen lelöktem az asztalomról és a kijelzője teljesen tönkrement. Olyannyira repedezett szét, hogy kivehetetlen volt a kép. Tíz nap van hátra az előadásig, addig pedig muszáj használhatóvá tennem az eszközt. Újat nem tudok venni, hirtelen, mert nincs rá pénzem, más operációs rendszerrel pedig nem szeretnék dolgozni, mert már megszoktam ezt. Egyik ismerősömnek panaszoltam el, hogyan is jártam. Ő csak mosolygott és már küldte is a megoldást.

Linkelt egy olyan kütyü szervizt ahol az ipad képernyő javítás rutin feladatnak számít és a szokásos áraknál sokkal kedvezőbben dolgoznak. De ez nem minden! 8-10 munkanapon belül elvégzik a műveletet, és ami a legjobb, hogy országos a lefedettségük, ezért az ügyfélnek semmi dolga nincs, csak a küldött futárnak átadni az eszközt, amiből eltávolította az SD és SIM kártyát és várni.

Én is így tettem. Remélni tudtam csak, hogy inkább hamarabb, mint később kerül hozzám vissza a szeretett ipadem. Várakozásom nem volt hiába való. 8 nap átfutási idővel visszakaptam. Az új kijelzője szerintem szebb volt a gyári, és mintha jobban is működött volna. Nem győztem hálálkodni az ismerősömnek, hogy egy ilyen oldalt adott a tudtomra, mert nem gondoltam volna, hogy egyáltalán az országban létezik ilyen szolgáltatás. Rengeteg rossz tapasztalatom volt már mobil, táblagép szervizekkel. Lassú munkavégzés, a megbeszélt ár mindig több lett, mert valami egyéb hiba is közbejött. Ráadásul rengeteg időt és energiát vesz el az embertől, a szervizekbe való járkálás és az csak pont az i-re, hogy néhány helyen teljesen retardáltként bánnak az ügyféllel. Ezért ez a futáros szerviz teljes felüdülés volt a számomra és a pénztárcám is megköszönte!

Mivel ilyen gyorsan vissza kaptam az ipadet volt egy napom még, hogy még nagyobb rutinná tegyem az előadásom menetét. Az új kijelzővel kifejezetten könnyen és kényelmesen tudok dolgozni. Nincs más hátra, mint jól kipihenni magam a holnap nap előtt, hogy a koncentrációm a lehető legjobb legyen. Remélem, az oda úton nem ejtem el megint a táblagépem és töröm össze megint, mert az kifejezetten kellemetlen lenne, de legalább tudom, hogy hol javítatnám meg.

Örülök, hogy megismertem ezt a szervit, mert elég lyukas kezű vagyok és már sok dolog látta ennek a kárát és hát a pénztárcám se túl tömött, hogy mindig új készüléket vásároljak.